måndag 13 februari 2012

Landösjön

Summering av Landöresan:

Fredag:

Vi var framme i landö strax efter 11 och packade in alla prylar i stugan och käkade några mackor. Tror vi borrade och släppte ner utrustningen cirka 1145 och tanken var att vi skulle fiska till skymning. Det hade varit halvtrögt hela dagen berättade den ganska stora mängden folk som redan var på plats.

Jag fick på en kilosfisk ganska omgående som tyvärr slet sig aldess under iskanten. Strax efter det drog Danne och jag varsin 7hektos och sedan var det dött fram tills minuterna innan solen gick ner då det förmodligen snurrade förbi ett stim med bättre fisk och Danne knep en på 1.8kg :)


7hg

7hg

Denna drog ner vågen till 1.8kg
Lördag: 

På fredagen hörde vi av samtliga att det hade varit bäst mellan 08-10 på morgonen så vi var ute på isen 0715 redo. Det var cirka 300 andra som tänkte mer eller mindre likadant men vi fick bra platser trots detta.

Tror det kom upp 25 fiskar på 300 pers under hela dagen. Några hade med sig ekolod och det snurrade ovanligt lite fisk inne i viken. Det var dimma och konstigt väder hela dagen så man får väl anta att det spelade in.

Olle drillade en men Sofie var den enda av oss som fick upp en fisk på lördagen.


Gryning

Väntan


Väntan

Äntligen en fisk!

Söndag: 


Vi bestämde oss för följande taktik på lördagkväll: Börja fisket närmast odlingen där vi varit innan och fiska i klunga för att se hur det ter sig efter om det inte hänt något på 2h så skulle vi söka oss längre ut.


Det var riktigt uselt första 2 timmarna vi såg inte en enda fisk som kom upp så vi gick flera hundra meter ut och testade på ett nytt ställe. Ganska omgående fick Olle en 7hektos sen drog danne en på 1.9 och Sofie fick en kilosfisk.

Sen var det dött en 1½ timme men sedan brakade det lös och vi hade en halvtimme när det högg överallt hela tiden i alla storlekar. Danne fick upp en till stor på 1.5kg Sofie hade en stor på som rätade ut kroken på myskan. Och jag fick 2 fina kilosfiskar på 5min.

Kom även upp en hel del småröding och nån sik.

Riktigt rolig dag iallafall. Soligt och skönt också :)


7hg

Danne lyckades dra ännu en bjässe: 1.9kg

Sofie med kilosfisk



2st på ganska exakt kilot.

En förvånad sik
/Pontus

6 kommentarer:

  1. Trevligt att fisket kom igång för er! Jag satt på landön på lördagen och hade uselt fiske... Ska dock upp igen till helgen och tänkte därför höra om ni skulle kunna vara snälla att ta ut en karta och markera ungefär var ni fiskade, å skicka till mig. Vilket djup tog fisken på och på vilka grejer? Blink och myska? Färg? Supertack ifall ni "orkar" hjälpa mig på fisketuren :)

    /Mange

    magnus@hellfish.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Drar iväg ett mail till dig, tror Danne som fick de stora körde med en kurvig knosasmyska, färgen kom jag inte ihåg tyvärr. Pontus och Sofie körde med draggen från kikmete (grön?). Även en liten vit knosasmyska funkar bra. Blinken som funkade för dagen var vit. Vi körde mestadels med blänke också men det tror jag spelar mindre roll vad det är, mestadels för att få lite vikt på grejerna.
      /Olof

      Radera
  2. Tack för informationen, lämnar en rapport på måndag!

    SvaraRadera
  3. Jag och Sofie körde Gul draggen med antingen vit eller grön blink 15-20cm ovanför. Fick även på den lilla vitrosa knosas.

    Ang platsen ute på djupet TROR jag inte det spelar så stor roll utan det viktiga var nog att vi satt en bit ifrån klungan så det var bara våra saker fiskarna såg när dom drog förbi.

    Men det är nog alltid rätt att börja i klunga på landö för att sedan söka sig utåt om det är trögt. Vit blink och vitrosa myska funkade nog överlag bäst iallafall.

    Ska bli kul att höra hur det går! Skitfiske :)

    /Pontus

    SvaraRadera
  4. Jaha, dags för rapport. Kom ut väldigt sent tyvärr på grund av flickvännens krav på sovmorgon - var inte ute på isen förrän 10.30. Frågade folket i korvkön om hur fisket var och fick negativa besked, knappt någon fisk på loden och inga fångade. Hittade en lucka och började fiska. Då och då kom det fisk på lodet på 3-5 meter men utan napp. När jag skickade ner grejerna till botten fick jag en liten röding.

    Efter en dryg timme i korvkön (såg ingen få något på denna tid) så traskade vi ut på sjön, gick ca 300 meter från alla andra och borrade hål. Där ute kom det då och då stora stim fisk som snurrade mellan 2-9 meter men inte en enda ville bita. Jag satter förresten ut tre blinkar (utan krok förstås) i området för att lättare locka dit fisk. Testade olika färgkombinationer på blink och myska, bara myska men inget funkade.

    Sammanfattning: Praktfiasko! Frustrerande är bara förnamnet...

    SvaraRadera
  5. Usch, tråkigt att höra. Tyvärr är det så ibland. :/

    SvaraRadera